Перець солодкий Сіндерелла F1




ТМ Професійне насіння, виробник – НОНГ ВУ БІО ЛТД, Корея.

Характеристики виробника

Новий ранній гібрид солодкого перцю, що характеризується відмінною стійкістю до різних погодних умов та легкістю у вирощуванні. Плоди однорідні, насиченого червоного кольору з товстими, соковитими стінками. Мають довжину 8,5 см, діаметр 8 см та середню вагу 190-200 г. Гібрид призначений для споживання у свіжому вигляді та переробки.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.



Результати

Лідер серед солодких перців по масовості утворення зав’язі на кущі. Найменша кількість це 10 перчин, хоча на окремих було навіть 20 штук і це на не дуже високих (60-70 см), але розлогих кущиках. Просто захоплююче видовище. Та щоб зібрати таку кількість перцю, рослини потребують посиленого догляду. В умовах відкритого ґрунту отримували лише по 9-12 повноцінних перчин з куща. Зате яких!

Плоди варті найвищих похвал. В технічній стиглості вони зеленого кольору і завдяки відсутності гіркоти та різкого перцевого присмаку чудово підходять для приготування різноманітних страв. Такий перець готовий до збору вже із середини червня, а це на 125-й день вегетації або 50-й день від висадки розсади.

При повному достиганні – яскраво-червоні, великі, середньою вагою 165 г, хоча можуть набирати по 200-255 г. Шкірка тоненька, стінки досить товсті (6-7 мм), м’якуш хрумкий, соковитий, дуже приємного ніжного смаку. Одне задоволення споживати його у свіжому вигляді.

Гібрид чудово почувається при понижених температурах. Хоча, на жаль, виявився недостатньо стійким до фузаріозного в’янення, повністю захворюванню не піддався і таки порадував високим врожаєм.

Загальне враження

Супергібрид: стійкий, високоврожайний, із дуже смачними плодами. Хоча для розкриття повного потенціалу вимагає інтенсивного й систематичного підживлення, поливу та профілактичних обробок для попередження захворювань, навіть за звичайних умов вирощування радує хорошою та тривалою віддачею.



 

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь