Перець солодкий Асті Єллоу




ТМ Професійне насіння. Виробник – АНСЕМ С.п.а., Італія

Характеристики виробника

Ранній, високоврожайний сорт солодкого перцю блочного типу, кубовидної форми, призначений для вирощування у відкритому ґрунті. Період дозрівання – 95 днів від висадки розсади. Плоди однорідні за формою та розміром, масою 200-250 г, з середньою товщиною стінки 7-9 мм і більше, надзвичайно солодкі на смак. В технічній стиглості зеленого, а в біологічній жовто-гарячого кольору. Сорт стійкий до хвороб.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.



Результати

Насіння виявилось низької якості, що сильно вплинуло на подальший ріст та плодоношення перцю. Сходи появились слабкими, відставали в розвитку і дали високий процент рослин з генетичними вадами, що проявлялись у зрощенні листків та деформації стебла внаслідок чого частину розсади було відбраковано.  Рослини, висаджені на грядку, погано розвивались і пізно вступили в стадію цвітіння. На середину липня майже не мали зав’язі, що негативно вплинуло на рівень врожайності.

Якщо розглядати сортові характеристики, то за якісного насіннєвого матеріалу, сорт досить цікавий. Навіть на слабеньких кущах висотою 45-50 см зав’язалось по 4-5 кубовидних плодів, жовтого забарвлення із стінками середньої товщини та приємного смаку. Правда, перший врожай почали збирати лише в кінці серпня.

Загальне враження

Через проблеми із насіннєвим матеріалом висновки можуть бути занадто суб’єктивним. Сорт викликає інтерес, спробуємо виростити його ще раз з нової партії насіння, але по результатах поточного сезону не вразив.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь