Цибуля ріпчаста Банко F1




DGН, виробник – ПП «Агрофірма «Сортцветовощ»

Характеристики виробника

Середньостиглий. Період від сходів до масового вилягання пера 125-130 днів. Цибулини красиві, кулеподібної форми, масою до 80-160 г із щільно прилеглою трьохшаровою лускою. Соковиті лусочки білі, товсті, напівгострого смаку. Однозачатковий. Цінність гібриду у стабільній врожайності, чудовому зовнішньому вигляді великих вирівняних цибулин. Ріпка гарно достигає після дозарювання. Рекомендується для довготривалого зберігання (7-8 місяців) та переробки. Високоврожайний гібрид  для вирощування в однорічній культурі з насіння. Стійкий до спеки, гібрид іспанського типу для вирощування по всій території України.

Технологія вирощування

Висів насіння в першій декаді березня. Висадка розсади цибулі на постійне місце проходить у третій декаді квітня у віці 40–45 днів. У розсади перед посадкою на 1/3 вкорочено коріння та листову частину. Рослини на грядці розміщено двома рядками з інтервалом між рослинами в рядку 5 см. Висаджену розсаду для кращого приживлення на тиждень накрито агроволокном, натягнутим на дуги. За період із початку травня до середини червня рослини підживлено шість разів. Проведено мульчування грядок.



Результати

Хоча виробник зазначав, що це середньостиглий гібрид, серед інших сортів цибулі, які вирощувалися в однорічній культурі, достиг останнім. На виході отримали красиву цибулю, вся одна в одну, кругленька, вкрита міцним, темно-цегляного кольору, блискучим лушпинням яке щільно облягає ріпку й добре на ній тримається. Луски білого кольору, середньої соковитості, приємного, напівгострого смаку. Хоча окремі цибулини набрали максимальної ваги в 190 г, середня вага коливалась у межах 100 – 130 г. Урожайність досить хороша – 3,1 кг/м2. Чудово й довго зберігається, при тому смакові якості лише покращуються.

Загальне враження

Хороший за смаком, великоплідний, урожайний, лежкий гібрид цибулі за невеликі гроші. Дуже сподобався.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь