Капуста пекінська Бокал




Семена Украины, виробник – ТМ Семена Украины, м.Київ

 Характеристики виробника

Середньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 60-70 днів. Качан середнього розміру, закритий, щільний, масою 1,5-2 кг, гарних смакових якостей. Забарвлення зовнішніх листків жовто-зелене. Товарна врожайність 9-12 кг/м2. Споживають у свіжому вигляді. Пекінську капусту можна використовувати як ущільнювач на основних овочевих культурах.




Результати

Перш за все, необхідно підкреслити, що це сорт листової пекінської капусти і загорнутий, щільний качан, як про це запевняє виробник, рослина не утворює. Характеризується надзвичайною силою росту. Розвивається дуже динамічно і швидко набирає потужність та міцність. При посіві насіння в середині березня, збір капусти розпочинається 20-25 травня (на 58-62 день після сходів).

Хоча головки капусти досить крихкі, оскільки класичні тугі качани не утворюються, черешки та листові пластини біля них хорошої якості: білі, м’ясисті, хрумкі, без грубих волокон, чудового смаку. Загальна маса головки сягає 0,9-1,3 кг.

Віддача врожаю дружна. Зволожена і поміщена в прохолодне місце, довго (до 3-х тижнів) зберігається не втрачаючи товарних якостей.

З капустою, посіяною в середині квітня безпосередньо в ґрунт, досягти хорошої врожайності не вдалося. Перебуваючи в набагато жаркіших умовах та при довшому дні, ще доволі невеликою, передчасно розпочала проявляти ознаки цвітушності, а тому була терміново зібрана.

В осінній культурі сорт Бокал не був таким розкішним як у ранньовесняній, а збір розпочався аж на 84-й день після сходів. Але сорт знову продемонстрував інтенсивний розвиток, стійкість до несприятливих погодних умов та потішив особливо ніжними, соковитими і навіть трішки солодкуватими черешками вагою до 1 кг.

Загальне враження

Непримхливий сорт смачної листової пекінської капусти з високою силою росту. Завдяки цьому, навіть без особливих старань, можна отримати непоганий врожай вага якого при підборі оптимальних строків вирощування значно зростає.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь