Картопля Лаура




Країна походження – Німеччина. Розробник фірма «Europlant Pflanzenzucht GmbH».

Характеристики виробника

Середньоранній (середній) столовий сорт. Вегетаційний період 100 днів.  Кущ – прямий, високий, проміжного типу з слабким антоціановим забарвленням на стеблі. Листок – помірно – зеленого забарвлення, проміжний за обрисом  з слабким антоціановим забарвленням на центральній жилці. Віночок квітки – варіації від білої до ніжно-фіолетової, середнього розміру,  рясність квіток – низька. Бульби – червоні, овальної  форми з гладенькою шкіркою, масою 90-150 г, вічка – неглибокі з жовтим забарвленням основи. М’якуш – темно-жовтий. Вміст крохмалю 16%. В кущі може знаходитись до 20 бульб. Середньостійкий до всіх хвороб та вірусів. Бажана наявність зрошення. Урожайність до 450-500 ц/га. Смакові якості відмінні.

Технологія вирощування

Попереднє прогрівання, пророщення та прозеленення (яровизація) 2-4 тижні. Посадка картоплі проходить в період  09-20 квітня. В день посадки насіннєві бульби обробляються спеціальними препаратами комплексної дії (Селест-Топ, Тирана, Нупрід 600). На грядці рослини розміщуються двома рядами в шахматному порядку по відношенню одна до одної. Відстань між рослинами в рядку 35 см.  Глибина загортання – 8-10 см землі над картоплиною. Підживлення: 3-4 рази мінеральними комплексними добривами з додаванням мікроелементів. Оскільки картопля не підгортається, застосовується  мульчування грядок, як обов’язкова складова агротехніки вирощування. Перед цвітінням здійснюється одна обробка фунгіцидним препаратом (Інфініто, Ридоміл Голд, Чемпіон, Купроксат чи інший)  сумісно з одним із стимуляторів росту (Імуноцитофіт, Емістим С, Потейтін  чи інші) та живильними компонентами, що містяться в препаратах типу Реаком, Хелатин, Новоферт та інші. Збір – друга половина серпня.




Результати

Один із улюблених сортів. Кущі доволі високі, до 90 см. Цвітіння не дуже рясне. Квіти білуваті з легким фіолетовим відтінком. Бульби переважно великі, овальної форми, красивого червоного кольору. М’якоть насиченого жовтого кольору, не розварюється. Врожайність стабільно висока, середня 385 кг з сотки, максимально отримували 486 кг картоплі в перерахунку на одну сотку. Та не тільки за хорошу врожайність поціновуємо цей сорт. Лаура завоювала прихильність через надзвичайно чудові смакові якості і аромат. Особливо апетитним з неї виходить пюре, оскільки  завдяки м’якоті темно-жовтого кольору, здається, що ця страва щедро приправлена справжнім домашнім маслом.  Отак просто їж і ще хочеться. Від такого сорту важко відмовитися.

Підсумкове враження

Загальна оцінка за 5-ти бальною шкалою – 5.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь