Морква Скарла




Агропакгруп, виробник – Clause Tezier (Франція)

Характеристики виробника

Пізній сорт моркви Фракійського типу. Коренеплід крупний (200-300г) циліндричний, звужується до кінця. Високий вміст каротину. Поєднує гарні смакові якості та лежкість. М’якуш інтенсивно-оранжевого кольору. Стійкий до стрілкування. Довжина 20-22 см, діаметр 4-6 см. Вегетаційний період 140-145 днів. Призначений для споживання у свіжому вигляді, зберігання та переробки. Врожайність до 100 т/га.

Технологія вирощування

Насіння посіяно в 20-х числах квітня. Для посіву робились неглибокі ямки з  інтервалом 5 см в які клалось декілька насінин. Сходи появились в першій декаді травня. Рослини проріджувались при наявності 2-х справжніх листочків. Проведено два підживлення. Грядки мульчувались.



Результати

Сорт пізніх строків достигання. Коренеплоди великі, видовжені, до 20 см, з гострим кінчиком і потребують глибокого передпосівного обробітку ґрунту. М’якоть не вирізняється якимось особливим смаком і на наш погляд містить значну частку сухих речовин, що надає моркві високого рівня лежкості. Врожайність навіть дещо вища, ніж було заявлено виробником і це явно не межа.

Загальне враження

Хороший сорт для довготривалого зберігання.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь