Морква Шантане




Професійне насіння. Виробник – Клоз, Франція

Характеристики виробника

Середньопізній (130 днів), високоврожайний сорт моркви, призначений для тривалого зберігання, вживання у свіжому вигляді та переробки. Коренеплоди конічної форми, вагою 300-500 г, з тупим кінчиком, рівномірного інтенсивно-помаранчевого забарвлення, мають чудові смакові якості та високий вміст каротину. Довжина коренеплоду 15 см, діаметр 40-60 мм. Сорт стійкий до розтріскування. Придатний для вирощування на всіх типах ґрунтів.

Технологія вирощування

Насіння посіяно на початку грудня.  Для посіву робились неглибокі ямки з  інтервалом 5 см в які клалось декілька насінин. Сходи появились в першій декаді квітня. Рослини проріджувались при наявності 2-х справжніх листочків. Проведено два підживлення. Грядки мульчувались.



Результати

Добротний, перевірений часом сорт. Коренеплоди привабливої конусовидної форми довжиною 15-17 см, великі, товсті, з тупим кінцем. Серцевина чимала, м’якоть насичено-оранжева. Хоча по строках достигання середньопізня, завдяки підзимовим посівам, молоду моркву вибірково почали збирати на початку липня, а вже з другої половини липня сорт дав повноцінну товарну продукцію.

Сорт добре виносить перепади вологості ґрунту та не розтріскується, але стійкість до стрілкування при посіві під зиму слабкувата.  Не вибагливий до родючості землі, гарно плодоносить навіть в легкому затінку. Продемонстрував високу врожайність – 220 кг з сотки, що є далеко не межею для цього сорту.

Загальне враження

Врожайний, добротний сорт, що показує хороший результат навіть на щільних ґрунтах. Однак відзначається слабкою стійкістю до цвітушності, а тому для підзимових посівів є не найкращим варіантом.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь