Перець солодкий Помаранчеве сонце  (Orange Sun)




Виробник – невідомий, країна походження – США

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт (110-120 днів) з красивими кубовидними плодами яскравого помаранчевого кольору. М’якуш соковитий, солодкий, хрумкий, чудово підходить для приготування на грилі. Висота рослин 80 см.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Чудовий красень від друзів із США, насіння якого було передано в складі міксу сортів. В ближньому зарубіжжі вже вирощують цей сорт, а тому є сподівання, що насіння перцю Оранжеве сонце вже на наступний сезон буде продаватись і в Україні.

Невеликі, компактні кущі, висотою 50-55 см,  обвішані близько один біля одного по 5-6 шт., одномірними, всі як один, кубовидними перчинами вагою 130-150 г. В біологічній стиглості сорт демонструє насичено-оранжевий з медовим відтінком колір, плоди аж світяться. Стінки середньої товщини, щільні, хрусткі. Перець має хороший смак і насичений аромат.

Загальне враження

Хоча сорт не є супер врожайним, завдяки високій якості плодів – дуже сподобався.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь