Перець солодкий Фіолетовий красень  (Purple Beauty)




Виробник – невідомий, країна походження – США

Характеристики виробника

Кращий вибір раннього, солодкого перцю. Рослини невисокі, дуже міцні; безперервний збір середніх по розміру плодів (150 г) забезпечує великий врожай. Плоди прекрасні! Мають чудову, чітку текстуру, смак і аромат солодкого перцю. Користуються великою популярністю на ринку.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Насіння цього перцю у складі міксу сортів подарували друзі із США. Він відразу став нашим улюбленцем. Перш за все треба відзначити надзвичайну невибагливість. Ще в юному, розсадному віці він був найміцніший. Після висадки в ґрунт скоро пішов в ріст і не зважаючи на примхливу травневу погоду, нерідко з холодними ночами і сильними вітрами вдень, першим утворив чисельну зав’язь, завдяки чому раніше за всі інші сорти почав віддавати урожай.

Якщо в переважної більшості сортів перцю після зав’язування плодів цвітіння припиняється і відновлюється лише після збору врожаю, то в цього сорту практично немає періоду коли б він не квітував. Завдяки такій властивості на кущі одразу є перець в біологічній, технічній стиглості, молода зав’язь що розвивається та квіткові пупляхи, а кількість плодів доходить до 7-9 шт.

Молоді перчини мають майже чорний колір. По мірі достигання цей колір поступово світлішає, набуває коричнюватого, далі зеленкуватого відтінку і під кінець плід стає темно-червоним. Враховуючи те, що на кущі одночасно перебуває перець різного степеню достигання, від чорного до червоного, грядка дивиться дуже чепурною, контрастною та красивою.

Кущ висотою 50-55 см. Плоди кубовидної форми, вагою 100-120 г, окремі до 211 г, з товстими стінками, чудового смаку.

Сорт хворобостійкий, добре адаптується до несприятливих погодно-кліматичних умов, толерантний до низької вологості ґрунту.

Загальне враження

Високоврожайний ранньостиглий, невибагливий, стійкий сорт з плодами високої якості. Відмінно.

Насіння перцю цього сорту вже можна придбати і в Україні.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь