Зелені культури Бораго




Зелені культури  Бораго

Професійне насіння, виробник – Хем Заден, Нідерланди

Характеристики виробника: однорічна рослина, культивується як овочева рослина. З давнини знана як джерело бадьорості і здоров’я. Містить вітамін С, каротин, яблучну і лимонну кислоти, ефірне масло, дубильні речовини, кальцій. В їжу використовують молоде листя рослин. Їх добавляють в салати, тушкують, використовують як гарнір до м’яса, добавляють в окрошку, супи. Корінням огіркової трави можна ароматизувати напої. Крім того ця трава гарний медонос.

Технологія вирощування: для збору молодих рослин у фазі 2-4 листка, насіння висівалось без попередньої обробки безпосередньо на грядку в два строки: середина квітня, третя декада квітня. Інтервал між рослинами в ряду 4-5 см. Для вирощування дорослих рослин відстань збільшується до 20-25 см. Сходи появляються через 10-12 днів. Підживлення та полив не проводились.




Результати: бораго надзвичайно просте у вирощуванні і не потребує особливого догляду. Перевага надавалась як зеленій культурі для приготування весняних салатів із молодих рослин. Збір розпочався на 25-30 день вегетації. Листя має сильний огірковий запах, але не смак і по мірі росту стає все більше опушеним та цупким.

Загальне враження: як би не вихваляли бораго і якої б довжини не давали перелік можливих напрямків використання, навіть молодюсінькі листочки для їжі здалися занадто жорсткими і колючими. Заставити облюбувати їх не спромігся навіть сильний огірковий аромат. Без сумніву, бораго, як салатна культура, має своїх прихильників, але ми в їх число якось не попали.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь