Перець солодкий Бугай




ТМ Сибірський сад, м.Новосибірськ, Росія

Характеристики виробника

Новий великоплідний ранньостиглий сорт. Плоди вражають гігантськими розмірами та радують погляд благородством кольору та форми. Кущ міцний, висотою 50-60 см. Плоди кубовидної форми, товстостінні (до 10 мм), масою до 500 г, що аж світяться м’яко-жовтими барвами з перлинним відблиском, ніжно-пряного смаку, довго зберігають зовнішній вигляд та блиск. Сорт універсального призначення, придатний для вирощування в теплицях та відкритому ґрунті.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Назва сорту говорить сама за себе. На кущі може зав’язатись по 5-6 величеньких перчин середньою вагою 250 г, але коли наливається лише 2-3, сорт демонструє справжній гігантизм. Тоді плоди набирають вагу більше 400 г і аж випирають з листя в різні боки. Байдуже пройти повз таких жовто-оранжевих  велетнів-красунчиків аж ніяк не виходить, вони мимоволі привертають до себе увагу. Більше того, від них просто очей не відвести.

Сорт привабливий не лише завдяки зовнішньому вигляду. Перець має товсті стінки, хрустку, соковиту текстуру та прекрасний смак, приправлений підвищеною цукристістю. Його скибочки з нарізки розходяться першими.

Слід зазначити, що значних розмірів та світлого, салатово-жовтуватого забарвлення плоди набувають досить швидко, однак збирати їх в технічній стиглості рука не піднімається, а ось біологічної стиглості приходиться чекати аж до кінця серпня.

У вирощуванні непримхливий, ознак захворювань не спостерігалось. Добре плодоносив як за прохолодного літа, так і за жаркого й посушливого.

Загальне враження

Чудове поєднання великоплідності та смакових характеристик.  Підсумкова  оцінка – відмінно.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь