Селера коренева Діамант




Професійне насіння. Виробник – Bejo Zaden, Нідерланди

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт (145 днів від сходів). Формує великий м’ясистий коренеплід округлої форми, вагою 1,0-1,5 кг з гладкою поверхнею білого кольору, без великої кількості кореневих волосків з нижньої частини коренеплоду. Листки темно-зеленого кольору, вертикально спрямовані, середньої висоти. Селера придатна для свіжого використання, переробки та зберігання. При використанні легко чиститься, не має внутрішніх порожнин. Зберігається до травня.

Технологія вирощування

Насіння без попередньої обробки посіяно на розсаду 27.01. Перші сходи появилися на 12-й день від посіву, хоча ще до 31-го дня на поверхню виходили нові ростки. У ґрунт розсаду віком 75 днів висаджено 23.04. Перед висадкою в розсади видалено частину горішніх бокових корінців, а кінці нижніх на 1,2 см укорочено. Рослини висаджувались у ґрунт не глибше того рівня на якому вони росли в розсаднику. Розміщувалися двома рядками в шахматному порядку щодо одна до одної, відстань між рослинами в рядку 25 см. Щоби головки формувалися великими та гладенькими, проводилося два обрізання бічних корінців та видалення нижніх листків. У період травень-червень селера 5-ть разів підживлювалася. Грядка утримувалася в замульчованому стані.



Результати

Хоча розробник інформує, що потенціал сорту – коренеплоди вагою 1–1,5 кг, таку велику селеру виростити не вдалося, одержаний максимум 380 г. Хоча головки не виросли гігантами, сорт дружно наростив одномірні коренеплоди гарної форми серед яких не було дрібних і мичкуватих. М’якоть щільної текстури із сильним ароматом і грибним присмаком. Зберігається дуже добре, майже до нового врожаю.

Загальне враження

Сорт із високим потенціалом, але для його розкриття потрібен набагато родючіший ґрунт, ніж був насправді та високий рівень поточного забезпечення поживними речовинами, а також водою, до яких селера дуже вимоглива. Вага, наближена до 400 г – для селери також непоганий результат, а з огляду на те, що коренеплоди майже всі одномірні й доброї якості, загальне враження про сорт дуже хороше.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь