Кукурудза Сахарный поток




DGН, виробник – ПП «Агрофірма «Сортцветовощ»

Характеристики виробника

Ранньостиглий високоврожайний, стійкий до посухи сорт цукрової кукурудзи. Качани жовті, чималі, ніжні, довжиною біля 20 см, мають циліндричну форму. Смакові якості високі, вміст цукрів до 9%. Використовується для споживання у свіжому та консервованому вигляді.



Результати

Рослини потужні, високі, до 2,2 м. По строках достигання сорт є ранньостиглим і перші качани можна отримати на 94-й день після сходів, але за несприятливих погодних умов початок збору врожаю буде відтерміновано навіть на дві неділі, а це 106-107 день від сходів.

Виробник відмітив, що качани мають бути жовтого кольору. Жовтого не було жодного. Білі, всі до єдиного, легка жовтизна появляється лише при варінні. Можливо насправді в пакетик насипали насіння не того  сорту, можливо помилка при наборі тексту, але коли спробували, вирішили, що яка там різниця, те чи інше, білий чи жовтий. Зате які качани! Великі, грубенькі, всі один в один, густо наповнені зерном. При цьому, що головне, отримали чудовий, солодкуватий смак, м’якеньку шкірочку зерна, одне задоволення їсти таку кукурудзу. До того, ще й зерно довго не старіє, достигання розтягнуте.

За вирощування в період, коли зав’язування та наливання зерна припадає на серпневу спеку, поливи є обов’язковими. В противному випадку качани відчутно дрібніють  та здають у якості.

Загальне враження

Дуже сподобався, кукурудза просто супер.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь