Перець солодкий Червоний велетень




ТМ GL SEEDS. Виробник – не зазначено.

Характеристики виробника

Середньостиглий (120-130 днів). Рослина міцна, 100-120 см заввишки. Плід кубоподібний, масою до 400-600 г. Довжина плоду – до 20 см, товщина стінок – 6-10 мм. Основні переваги сорту: крупноплідність, запашність, відмінний смак та висока врожайність. За сприятливих умов з куща можна зібрати до 10 плодів. Прекрасно росте та родить у будь-яких кліматичних умовах.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

По багатьох наданих виробником характеристиках, таких як висота рослин (100-120 см), вага плоду (400-600 г), довжина плоду (до 20 см), перець, що ріс у нас в умовах відкритого ґрунту був далеко не таким.  Кущі наполовину нижчі, вага перців набагато менша, 110-130 г. Не виключено, що сорт через певні обставини просто не зміг розкрити свій потенціал. Але ось що співпало, так це дивовижна здатність зав’язувати багато плодів навіть за не зовсім сприятливих умов вирощування. Кількість плодів на кущі просто вражає, по 8-10 шт. Достигання розтягнуте, завдяки чому сорт довго тішить стиглими плодами. Перчини червоного кольору, злегка видовжені, із дещо тонкуватими або середньої товщини стінками, хороших смакових характеристик. В цілому сорт вартий уваги.

Загальне враження

За 5-ти бальною шкалою – 4.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь