Баклажан Цаконіки




Професійне насіння, виробник – Ансем С.п.а. (Італія)

 Характеристики виробника: Ранньостиглий сорт. Від появи масових сходів до технічної стиглості 70-75 днів. Рослина потужна, висотою 64-67 см. Формує циліндричні плоди смугастого забарвлення, довжиною 22-24 см. М’якуш кремово-білий, щільний, без гіркоти.

 Технологія вирощування: посів на розсаду кінець січня – початок лютого. Розсада висаджувалась у ґрунт у віці 75-80 днів. Перед висадкою рослини оброблено водним розчином Епіну. Розміщення на грядці: у два ряди в шахматному порядку з інтервалом між рослинами 32-35 см. Висаджена розсада накривалась на 10-ть днів агроволокном, натягнутим на дуги. За період з середини травня до середини липня баклажани сім разів підживлювались органічними та мінеральними добривами. Грядки мульчували. Пасинкування не проводили.




Результати: Експериментували з цим сортом два роки. В перший рік насіння зовсім погано зійшло, а поодинокі сходи, які появились, були ослабленими. Кінцеві результати вирощування не дуже порадували і все списали на неякісне насіння. В наступному році купили насіння із нової партії, виростили і зібрали врожай та враження в кращу сторону не дуже змінились.

Рослини висотою 85-95 см, слабо кущисті. Плодоношення розпочалось на 158-й день від сходів, або на 80-й день після висадки розсади. Плоди довгасті, невеликі, з міцною шкіркою, малонасінні, максимальною вагою 170 г. При перестиганні втрачають блиск та колір. Слід зазначити, що багато плодів були деформовані і мали вигнуту форму.  Списати це на недоліки в живленні не виходить оскільки у іншого гібриду, який ріс поруч, паралельним рядком на відстані якихось 15-20 см, плоди утворились рівненькі із притаманними цьому гібриду формою та виглядом.

М’якоть біленька, щільна, непоганого смаку. Урожайність та стійкість до захворювань низька. А ось від кольору плодів цього сорту очей просто не відвести – на фіолетовому фоні світло-фіолетові полоси і штрихи. Баклажанна грядка з ними дивиться дуже чепурною.

Загальне враження: найбільшою привабливою стороною сорту є колір плодів і … крапка. Вартість цього сорту справедлива – копійчана.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь