Огірок Паризький корнішон

Виробник – Ролтіко, Польща

 

Характеристики виробника

Ранній (45-50 днів) бджолозапильний сорт огірка. Зеленці короткі, веретеновидні, велико бугристі, чорношипі з тонкою шкіркою, маса 57-78 г. Відмінний смак, хрусткі, без гіркоти. Врожайність зеленців 101-303 ц/га, вихід товарної продукції 63-84%. Сорт потребує щоденних зборів. Призначений для свіжого споживання та переробки.

 

Технологія вирощування

Технологія вирощування: посів насіння проведено 28.04, безпосередньо в ґрунт, одним рядком з інтервалом 20 см. До появи сходів посіви накривались плівкою.

Рослини вирощувались на вертикальних опорах. За період вегетації огірки підживлювались 7 разів комплексними мінеральними добривами з мікроелементами та органічними добривами з додаванням гумату калію. Грядки мульчувались.

 

Результати

Якщо хотіти отримати врожай огірків хороших споживчих характеристик, заплативши за насіння невеликі гроші (за 50 шт. – 10 грн.), можна сміливо купляти Паризький корнішон. Сорт бджолозапильний, із переважно жіночим типом цвітінням. Рослини не дуже кущисті із акуратними листочками. Плоди невеликі, але далеко не карликові, хоча навіть перерослі – адекватних розмірів. Потребують частих зборів. Вимогливі до умов вирощування. Смакові якості хороші, гіркота не спостерігалась. В соліннях та інших домашніх заготовках взагалі чудові.

 

Загальне враження

Сорт не вражає урожайністю, зате при хорошому догляді приваблює огірочками із характеристиками на досить високому рівні.

 

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь