Цибуля ріпчаста Аліса Крейг




ТМ GOLDEN GARDEN, виробник – ПП «Ада-Сервіс»

Характеристики виробника

Пізньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до масового вилягання пера 120-140 днів. Цибулини дуже великі, видовжено-овальної форми, масою до 800 г, золотисто-жовтого кольору. Соковиті луски солодкуватого смаку. Сорт призначений для вирощування цибулі ріпки в однорічній культурі з насіння.

Технологія вирощування

Висів насіння в першій декаді березня. Висадка розсади цибулі на постійне місце проходить у третій декаді квітня у віці 40–45 днів. У розсади перед посадкою на 1/3 вкорочено коріння та листову частину. Рослини на грядці розміщено двома рядками з інтервалом між рослинами в рядку 5 см. Висаджену розсаду для кращого приживлення на тиждень накрито агроволокном, натягнутим на дуги. За період з початку травня до середини червня рослини підживлено шість разів. Проведено мульчування грядок.



Результати

За фактом цибулини не набрали маси в 800 г, а виросли середнього розміру із максимальною вагою біля 190 г, продовгуваті, золотистого кольору, вкриті тоненьким цибулинням. Луски соковиті, неймовірно приємного, збалансованого смаку. Цукристість висока. Гірчинка є, але вона ховається десь там на задньому плані і злегка проступає вже коли добре скуштуєш скибочку. Хоча сорт пізньостиглий, цибулини добре визрівають і демонструють, як для салатного сорту, хорошу лежкість мінімум 4,5 місяці. Врожайність висока – 3,1 кг/м2.

Загальне враження

Один з улюблених, адже сорт поєднує високий потенціал врожайності та принади неперевершеного смаку. Відмінний вибір для любителів солодкої цибулі.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь