Салат Афіціон





Професійне насіння. Виробник – «Рійк Цваан» (Нідерланди)

 

Характеристики виробника: Салат батавія. Має достатньо щільний, хвилястий по краю листок привабливого світло-зеленого кольору. Соковитий, ніжний, солодкуватий на смак. Велика розетка. Добре переносить транспортування. Сорт пластичний та витримує перепади температур.

Технологія вирощування: посів на розсаду 14.03. Висадка у відкритий ґрунт на 20-25 день розвитку з накриттям агроволокном до кінця квітня. Інтервал між рослинами в рядку 20 см. Поливи, підживлення, мульчування не проводились.




Результати: Утворює великі розетки  діаметром 25-30 см, вагою 100-120 г. Листя широке, хвилясте по краях, ніжної текстури та солодкуватого смаку. Верхня частина листка має салатове забарвлення, ближче до основи світлішає. Черешок невеликий білувато-жовтуватий, соковитий та хрусткий, абсолютно без гіркоти.

В окремих джерелах зазначається, що для вирощування салату сорту Афіціон необхідні спеціальні технології, але практика показує, що це не є обов’язковою умовою, адже навіть у відкритому ґрунті, без особливого догляду, показує хороший результат.

Загальне враження: Чудовий, витривалий сорт з відмінними смаковими характеристиками.

Фото:

 



Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь