Буряк Гарольд





Садиба центр, виробник – “Lark seeds”, США

 

Характеристики виробника: Середньоранній (65-70 днів) сорт столового буряку. Коренеплід округлий з гладенькою шкіркою. Внутрішнє забарвлення темно-бордове. Для сорту характерна однорідність коренеплодів, тривалий період зберігання, висока урожайність.

Технологія вирощування: висів насіння в кінці квітня гніздовим способом за якого в ямку одночасно клалось по 3-4 насінини. На грядці формувалось 2 ряди, відстань між рослинами в ряду 7,5 см. Перед висівом насіння рівчаки щедро поливались водою.  Перше прорідження посівів проведено в кінці травня, наступне через місяць. Рослини підживлювались один раз на початку червня. Грядку мульчували.

 




Результати: на жаль, виробником не було зазначено, що насіння буряку є багаторостковим, а тому посівного матеріалу витрачено більше, ніж потрібно. Густі сходи прийшлось серйозно прорідити. Коренеплід не можна сказати, що зовсім округлий, легка видовженість прослідковується. Шкірка тоненька, зрідка у верхній частині із світлими поперечними штрихами. Коренеплід має сортову схильність набувати великих розмірів. Середина темно-червона, майже однотонна, ніжна, солодкуватого смаку. Зберігається добре.

Загальне враження: врожайний сорт. Коренеплоди не мають вишуканого товарного вигляду та хотілося б темнішого внутрішнього забарвлення, але смакові якості на висоті.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь