Цибуля ріпчаста Білий Джамбо




GOLDEN GARDEN, виробник – ПП «Ада-Сервіс»

Характеристики виробника

Середньостиглий сорт. Вегетаційний період від сходів до масового вилягання пера 90-110 днів. Цибулина округла, велика, масою 150-200 г, напівгострого смаку, відмінних смакових якостей. Забарвлення луски білосніжного кольору. Врожайність 3-5 кг/м2. Рекомендується для вирощування в однорічній культурі з насіння.

Технологія вирощування

Висів насіння в першій декаді березня. Висадка розсади цибулі на постійне місце проходить у третій декаді квітня у віці 40–45 днів. У розсади перед посадкою на 1/3 вкорочено коріння та листову частину. Рослини на грядці розміщено двома рядками з інтервалом між рослинами в рядку 5 см. Висаджену розсаду для кращого приживлення на тиждень накрито агроволокном, натягнутим на дуги. За період з початку травня до середини червня рослини підживлено шість разів. Проведено мульчування грядок.




Результати

Білоголова цибуля середнього строку достигання. Дала головки різних форм – округлі, округло-плескаті, продовгуваті, але переважно випуклі біля денця. Покривні луски білого кольору, часто з легкою рожевинкою. Загалом зовнішній вигляд цибулі не зовсім відповідав поданому на пакеті зображенню. Цибулини середньою вагою 90–100 г, максимальна 150 г, врожайність отримали на рівні 2,4 кг/м2. Внутрішні луски білі, спочатку досить тверді, більше гострого, як напівгострого смаку, але чим довше зібрана цибуля влежувалася, тим більше покращувалися смакові характеристики й луски ставали все соковитішими та солодшими. Під кінець зберігання, а це 4–4,5 місяці, цибуля стала просто смакотою.

Загальне враження

Цибуля досить велика і красива, але для того, щоби максимально проявилися хороші смакові якості потрібен час.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь