Цибуля Порей  Голіас




Професійне насіння, виробник – Рійк Цваан (Нідерланди)

Характеристики виробника

Сорт літньо-осіннього збирання врожаю. Має довгу, до 25 см, білосніжну плодоніжку з діаметром 6 см. Листя прямостояче, блакитно-зеленого кольору із незначним восковим нальотом. Рекомендовані строки висіву – з середини грудня до кінця березня.

Технологія вирощування

Посів насіння на розсаду 10-14 лютого. На грядку розсада висаджується у віці 60-65 днів (22-25 квітня) в два ряди з інтервалом між рослинами в ряду 7,5 см. Перед висадкою у розсади на 1/3 вкорочується коріння та листова частина. В травні-червні проводиться 5-ть підживлень. Грядка мульчується сухим листям та травою. В листопаді рослини викопуються, пересаджуються у відра, переносяться на балкон і використовуються в міру потреби.




Результати

Вирощуємо цей сорт вже декілька сезонів і ніколи не підводив. Щорічно тішить потужним зеленим пером, товстим (3-4 см) і довгим (до 35 см), білосніжним стеблом та високою врожайністю. Очищена, готова до використання частина порею має вагу 230-250 г.

Надзвичайно невибагливий у вирощуванні, добре протистоїть несприятливим погодним умовам. Пересаджений перед сталими морозами з грядки у відра з землею та перенесений на балкон, у зимовий період він стає особливо смачним та ніжним. Таку вітамінну, високоякісну продукцію можна отримувати до середини березня. Чудовий замінник цибулі, яку значно перевищує по врожайності, простоті вирощування і стійкості  захворюванням.

Загальне враження

Прекрасний сорт, улюблений, за 5-ти бальною шкалою – «відмінно» по всіх параметрах.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь