Горох мозковий Авола





ТМ Садиба центр, виробник – не зазначено.

 

Характеристики виробника: Ранньостиглий сорт мозкового гороху з дружнім дозріванням бобів та високим стабільним врожаєм. Рослина компактна (60-70 см), не потребує опори, формує яскраво-зелені боби з крупними, м’ясистими, солодкими горошинами. Сорт стійкий до фузаріозного в’янення. Прекрасно смакує у свіжому вигляді та зберігає свої високі якості при консервуванні і заморожуванні.

 

Технологія вирощування: посів насіння проведено без передпосівної обробки в кінці березня в два ряди з інтервалом в рядку 5 см. Сходи через 12-14 днів. Здійснено два підживлення на початку вегетації. Полив не проводився. Для підтримування рослин у вертикальному положенні використовувались опори.




Результати: Рослини міцні, надзвичайно красиві, висотою біля 90 см та на відміну від твердження виробника, потребують підв’язки. Початок цвітіння – на 50-55 день вегетації. Перший врожай сформувався ще через 17-20 днів. Загальний період від сходів до першого збору – 74-77 днів.

Горошини середнього розміру. В стручку розміщається 7-8 зерен. Смак хороший. Плодоношення дуже рясне, стручки висять просто один біля одного. Достигання дружне, збір врожаю проведено за 2 рази із інтервалом в 6-ть днів, що надзвичайно зручно при консервуванні. Врожайність 0,6 кг/м2 чистого зерна технічної стиглості.

Загальне враження: від перших ростків цим сортом не перестаєш любуватись. Спочатку красивими, міцними рослинами, потім дружним, рясним врожаєм, а під кінець чистим, якісним зерном. Чудовий сорт по багатьох параметрах. Відмінно.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь