Кабачок Мостра F1





Профнасіння. Виробник – Клоз, Франція

 

Характеристики виробника

Дуже ранній гібрид кущового кабачка. В одній листовій пазусі формується 5-7 плодів. Кабачки циліндричні, світло-салатового кольору, однорідні, легко знімаються з куща, зберігають товарний вигляд і відмінні смакові якості. Завдяки маленькій насіннєвій камері формують велику м’ясисту частину. Кабачок відмінний для соління та консервації.

 

Технологія вирощування

Насіння посіяно на розсаду 08.04 в паперові стаканчики. У віці 13-ть днів (28.04) рослини пересадили на грядку під тимчасове накриття на період приживлення.

Оскільки в кінці квітня земля для насіння кабачка ще захолодна, 25.04 проведено другий посів насіння на розсаду, яку 07.05 у віці 5-ть днів висаджено на грядку без накриття.

В травні проведено два підживлення та мульчування грядки.




 

Результати

Даний гібрид кабачка має кущову форму, що дуже зручно для вирощування на вузьких грядках. Листя лапате, строкате: темно зелене із сріблястими мазками. Плоди циліндричні, салатового із світлішими вкрапленнями забарвлення та невеликою насіннєвою частиною.

Кабачки зацвіли 03.06, першій збір врожаю розпочато ще через 11-ть днів – 14.06 (60-й день після сходів). Кабачки другого посіву вступили в плодоношення дещо раніше – на 52-й день після сходів (23.06).

Врожайність дуже висока, оскільки гібрид закладає багато жіночих квітів. Один кущ одночасно може ростити 5-7 плодів, через що здатен просто закидати плодами, які до того ж довго не старіють. Навіть  у 26-ти сантиметрових велетнів поверхня не була загрубілою, а насіння залишалось маленьким і після кулінарної обробки зовсім не псувало страву. Плодоношення проходить аж до морозів. Відзначено високу стійкість до несприятливих погодних умов та захворювань.

 

Загальне враження

Основними перевагами є рясне плодоношення, хороша структура плоду, відмінні смакові якості, простота у вирощуванні. Оцінка за 5-ти бальною шкалою – відмінно.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь