Кукурудза Русалочка




Велес. Виробник – СПД Могилевський А.В.

Характеристики виробника

Середньоранній сорт. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості 86-92 днів, до біологічної 127-130 днів. Рослина висотою 180-230 см, листя середнє. Качани великі, циліндричні, завдовжки 20-25 см, формують 14-18 рядів зерен в кожному з яких  по 37-46 зерен. Довгі, вузькі зерна білого кольору розташовані непрямолінійними рядами, щільно прилеглими один до одного. Зерна мають високі смакові якості, які по 5-ти бальній шкалі оцінені в 4,8-4,9 балів, смак консервованих зерен 4,7 балів. Сорт рекомендується для використання в молочній стиглості у вареному та консервованому вигляді. Сорт посухостійкий і стійкий до захворювань.



Результати

Цей сорт цукрової кукурудзи став ще одним відкриттям в категорії «найкраще» і зовсім не через низьку ціну насіння. Перед посівом розрізали пакетик, зазирнули всередину і побачене сильно засмутило, адже він був наповнений насінням різного калібру серед якого лежало багато ну дуже вже дрібного та занадто сухого. Просто не віриться, що з нього потім виросли такі чудові качани.

В цілому характеристики виробника відповідають факту. Рослини міцні, висотою більше двох метрів. Збір врожаю розпочинається десь на 95-98-й день від сходів. Качани добротні, довгі, великі, гарно наповнені чималими, щільно прилеглими, продовгуватими зернами білого кольору. Цю кукурудзу навіть можна назвати «зубатою», настільки незвично великі у неї зерна. Та найбільше приваблюють їстівні характеристики, адже цей сорт вподобали за ніжність та чудовий цукристий смак. Єдине, чого бракує – довшого терміну зберігання.

Загальне враження

Дуже сподобався через простоту у вирощуванні та високі смакові характеристики. Плюс якість і ціна приємно розбіглись в діаметрально протилежні сторони. Підсумкова оцінка – відмінно.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь