Кукурудза Суперсолодка F1




Характеристики виробника

Ранньостиглий гібрид. Вегетаційний період 75-80 днів. Рослини висотою 160-190 см. Качани циліндричні, довжиною 17-19 см, масою 150-200г. Зерна біло-кремового кольору, соковиті та дуже солодкі, вміст цукру в них більше 25%. Використовується для споживання у консервованому, замороженому та вареному вигляді.



Результати

Вирощуємо кукурудзу під такою назвою вже не вперше. Оскільки це гібрид, насіння доводиться купляти. Так склалось, що в різні роки придбавали його від різних торгових марок та виробників, а саме: ТМ GOLDEN GARDEN, виробник – ПП “Ада-Сервіс” і ТМ Семена Украины, імпортер – фірма Dievex, Молдова. Опис гібриду на пакетах один в один.

В обох випадках отримали потужні, висотою 1,9-2,2 м рослини. Перший врожай збирали на 85-95 день від появи сходів. Качани важкенькі, добре наповнені зерном. На смак чітко відчувається цукристість, але до кукурудзи типу Sh2 їй далеко. До переваг можна віднести хорошу якість качанів як при весняно-літньому, так і літньо-осінньому вирощуванні, високу польову стійкість без втрат якості, що давало змогу довго проводити збір врожаю та витривалість в умовах ґрунтової посухи.

Проте, за формою качана та кольором зерна були  відмінності і на наш погляд кукурудза від ПП “Ада-Сервіс” більше відповідала опису.

Загальні враження

Хоча на рекламований вміст цукру в зернах більше 25% не варто розраховувати, а качани можливо не повністю відповідатимуть опису, гібрид цукрової кукурудзи під назвою «Суперсолодка» обов’зково будемо вирощувати і надалі. Який зміст відмовлятися від гарантованого врожаю добротних качанів солоденької кукурузки, насіння якої можна придбати за доступною ціною.



Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь