Морква Монтана




Професійне насіння, виробник –Rijk Zwaan, Нідерланди.

Характеристики виробника

Середньоранній (біля 100 днів) сорт моркви з групи Нантська універсального призначення. Зберігається до травня. Коренеплоди циліндричної форми з добре округленим кінчиком, гладенькі з інтенсивним зовнішнім та внутрішнім забарвленням, з маленькою серцевиною,  солодкі та соковиті.

Технологія вирощування

Насіння посіяно в 20-х числах квітня. Для посіву робились неглибокі ямки з  інтервалом 5 см в які клалось декілька насінин. Сходи появились в першій декаді травня. Рослини проріджувались при наявності 2-х справжніх листочків. Проведено два підживлення. Грядки мульчувались.




Результати

Сорт середньоранніх строків достигання. Листовий апарат невеликий. Морквини довгі, циліндричні. Серцевина маленька. Але найбільше в цьому сорті вражає солодкувата, ніжна і соковита м’якоть. Завдяки цьому сорт можна охарактеризувати, як найсмачніший. Хоча Монтана не вразила надзвичайною врожайністю, немає ніяких сумнівів, що потенціал у цього сорту дуже великий.

Загальне враження

Голландці і тут не підвели. Сорт переконливо сподобався, особливо завдяки чудовим смаковим характеристикам.  Фреш із Монтани – одне задоволення.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь