Салат Патрицій





Виробник – Група компаній «Гавриш»

 

Характеристики виробника

Пізньостиглий сорт качанного салату. Початок виходу товарної продукції через 80 днів після сходів. Качан хрусткого типу, приплюснуто-округлий, компактний, розміром 15х17 см, з розеткою листків до 30-33 см в діаметрі. Листки зелені, малозморшкуваті, з ніжною консистенцією і м’яким збалансованим смаком. Щільність качана середня, вага 700-750 г. Цінується за довготривалий період придатності для збору. Стійкий до стрілкування. Рекомендується для вирощування у відкритому ґрунті.  Врожайність 3,2-3,8 кг/м2.

 

Технологія вирощування

Насіння посіяно на розсаду 14.03. У віці 26 днів (11.04) розсаду висаджено у ґрунт. Відстань між рослинами в рядку 25 см. Посадки на два тижні закрито агроволокном, натягнутим на дуги. Збір продукції розпочато на 60-й день після сходів. Закінчено збір 20.06.

Практикувалось вирощування в осінній культурі. Посів на розсаду проведено 05.08. У віці 24 дні розсаду висаджено у ґрунт під агроволокно яке не знімалось до закінчення збору продукції. Збір салату розпочато 26.09 на 47-й день від сходів. Останній збір проведено 25.10.




 

Результати

В умовах відкритого ґрунту отримано якісні, величезні розетки салату вагою 400-500 г.  Листки біля основи світло-жовтого кольору зібрані в гармошку, далі до краю салатово-зелені злегка хвилясті. Форма листка широколопатева. Головка не формувалась, тобто, отримали повністю листовий салат. Листки маслянистої консистенції, чудового, ніжного смаку, черешок їстівний, хрумкий. Протягом всього періоду збору не втрачав якісних характеристик, не стрілкувався.

 

Загальне враження

Сорт просто супер. Гігантські розетки, ніжний смак, можна їсти просто без нічого. Стійкий до перепадів температури, витривалий до спеки, розтягнутий період збору. Низька ціна за хорошу якість.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь