Редиска Кримсон Гігант




Профнасіння, виробник – Ансем С.п.а., Італія

Характеристики виробника

Ранній, 28 днів сорт редиски. Має крупний коренеплід округлої форми, яскраво-червоного кольору, діаметром 4-5 см з маленькою гичкою. Довго зберігає товарний вигляд, не дрябліє. М’якоть білосніжна, щільна, хрустка, без неприємної гіркоти.



Результати

Весною сорт висівався в два строки.  Між насінинами в рядку стандартно закладалось 5 см. Нажаль, отримати врожай не вдалося. Всі рослини, стопроцентно,  не утворюючи коренеплід випустили квіткові стрілки і це при тому, що інші сорти редиски, які росли поруч в паралельному рядку, чудово плодоносили.

В осінній культурі насіння посіяли в два рази рідше (через 10 см). Результат отримали набагато кращий. Схильність до стрілкування була не така кардинальна, як весною, але зберігалась. Без інших прикрощів також не обійшлось. Привабливий товарний вигляд начисто відсутній.  Що не коренеплід, то своя форма (продовгуваті, округлі) плюс різноманітні вади і дефекти: то кінець вигнутий, то шкірка в ямках і рівчаках.

Листовий апарат досить потужний, коренеплоди дуже великі, окремі дійсно гіганти вагою до 78 г при середній 50-55 г. Текстура м’якоті та смак хороші. Сорт по строках достигання ранній, збір врожаю можна проводити на 25-28 день вегетації.

Загальне враження

Дуже примхливий і ненадійний сорт з великими, але мало привабливими коренеплодами непоганого смаку.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь