Ємність для замочування насіння.

IMG_2455Основа хорошого врожаю закладається ще до посіву насіння і залежить не тільки від сортових характеристик, а і від якості насіння. Багато городників до цих тез добавили б ще передпосівну обробку насіння. Чесно кажучи, я не особливий прихильник таких маніпуляцій і застосовую їх вкрай рідко. Насінина – жива структура і її легко пошкодити одним необережним кроком. Під час обробки вона може перенести стрес та навіть загинути від опіків, задухи чи пересушування, що особливо небезпечно в період появи ще мікроскопічного росточка. Тому при виборі насіння віддаю перевагу відомим фірмам-виробникам з хорошою репутацією які відпускають на ринок вже оброблене насіння.

Якщо все ж таки за це берусь, то в якості тари мені дуже зручно використовувати лоток для льоду, оскільки в його чисельних комірках можна одночасно розміщувати декілька сортів чи видів насіння.

IMG_2456Щоб не переплутати в яку комірку який сорт покладено, на листок зошита ставлю лоток, обводжу його контур, зазначаю розміщення комірок і з врахування цих позначок вимальовую структуру лотка на папері. В середині намальованих квадратиків пишу назву сорту, можна добавити дату, кількість насінин чи іншу інформацію.

У верхньому лівому кутку, як на лотку, так і в зошиті, маркером роблю позначку наприклад у вигляді чорного кружечка – це допоможе завжди орієнтуватись як лоток стояв на папері. З такою міткою лоток можна переміщати, крутити але завжди, як стрілка в компасі, вона покаже вихідне положення. Орієнтуючись на позначку, знову ставлю лоток на листок з написами. Через напівпрозору основу лотка буде проглядатись зазначена назва сорту. Все, можна викладати насіння і не боятись щось наплутати.

25 січня 2016р., (t: -2,8 / +0,2 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь