Обережно – захолодно!

IMG_2902Розсада перцю та баклажанів продовжує рости в кімнаті на підвіконнику з додатковим освітленням у вечірні години. Зранку, якщо передбачається сонячна погода, розсада переноситься на балкон потішитись сонечком і на вечір заноситься назад в квартиру. Постійно тримати її на балконі не можна через низькі температури.  Якщо для сходів порею, селери чи помідорів в перший тиждень після появи мінімум вночі 7-10 0С і вдень 15 0С достатньо, то теплолюбні культури можуть взагалі загинути. Справа навіть не в хворобах які вражають ослаблену розсаду. Найстрашнішим вбивцею є холод від якого у рослин припиняється сокорух, листочки втрачають тугор, стають в’ялими. При наявності в землі поживи та води вони не здатні їх використати і через пару днів гинуть.

Така ситуація спостерігалась із нашим Різдвяним баклажанчиком. Одного вечора його випадково забули забрати з балкону в кімнату. Зранку на нього було жаль дивитись, таким нещасним він виглядав. Нижні листочки геть поникли, таке враження, що ними він хотів себе обійняти, щоб хоч якось зігрітись. Добре, що переохолодження не тривало довго. В теплі за 2-3 години баклажанчик ожив, розпрямився, став сам собою.  Ось така історія з  хорошим кінцем.

Кімнатним рослинам після зимових 3-5 0С на балконі при сьогоднішніх 10-15 0С просто Ташкент. Пішли в ріст, кущяться та викидають все нові квіткові бутони.

28 лютого 2016р. (t: +0,4 /+6,4 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь