Капуста із банки.

IMG_3135Виростити хорошу розсаду капусти в квартирі складно, на мою думку це майже неможливо. Адже капусті треба щоб було світло, волого та прохолодно. Непоганий варіант балкон без підігріву, але у нас тут ростуть теплолюбні культури для яких 6-8 0С, необхідних для капусти в перший тиждень і 12-15 0С надалі, просто згубні. Отож із розсадою капусти у нас якось не складається. До того ж, після другого тижня розвитку рослини починали хворіти, а згодом гинути.

Овочівники – любителі пропонують один цікавий спосіб вирощування розсади ранньої капусти. Спробуємо піти таким шляхом та виростити капусту в трьохлітровій банці. Можливо цей спосіб також дорога в нікуди, але в позитиві, як мінімум, отримаємо досвід.

Отже, в 3-х літрову банку насипала 7-8 см ґрунтосуміші та легенько утрамбувала її рукою. Банку бажано брати білого скла, але яка вже була. Рекомендується в одну банку висівати 10-20 насінин, я посіяла 7 шт., закрила його шаром субстрату і полила теплою водою. Горловину закрила капроновою кришкою. Банку з посівами зразу ж перенесла на світлий та теплий віконний стелаж.   Після того, як зійде насіння, кришку треба трішки відкрити щоб була продуха для вентиляції повітря. Ще краще, зав’язати горловину марлею.

Таким способом висіяно насіння ранньої капусти Мірор F1 (Syngenta Seeds, Голландія). Передпосівна обробка насіння не проводилась.

14 березня 2016р. (t: -0,8 /+7,2 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь