Розсада в паперових стаканчиках

IMG_3443Окремі види городніх культур та квітів дуже погано реагують на пересаджування: довго приживаються, або навіть гинуть. Зарадити цьому можна, якщо використовувати паперові стаканчики. Огірки, кабачки, пекінську капусту будемо вирощувати саме в такій на перший погляд ненадійній тарі. Рости в ній рослини будуть не довго – 2 неділі, максимум 1 місяць. На такий час паперові стаканчики доволі витривалі, а ось висаджені з розсадою у вологий ґрунт дуже скоро розповзаються, завдяки чому коріння має змогу без перешкод розростатись.

Самостійно зробити такі стаканчики дуже просто та швидко. Для цього потрібно мати газети, лінійку, ножиці, канцелярський степлер або скріпки, циліндричний предмет необхідного діаметру та посудину для встановлення стаканчиків. Далі формуємо з газети полоси шириною у висоту  майбутнього стаканчика та намотуємо їх на циліндричний предмет з тим, щоб стінка стаканчика складалась із 3-5 шарів газети.  Можна заздалегідь скласти газету у необхідну кількість шарів та зробити один оборот навколо форми, або одну полосу обмотати навколо форми 3-5 разів, це вже як кому зручніше.  Знімаємо утворену конструкцію із циліндричної основи та для надання їй стійкості верх і низ скріплюємо степлером скобами або скріпками. Все, розсадний стаканчик готовий.

Для додаткової міцності та надійності, паперові стаканчики щільно ставимо в любу відповідного об’єму ємність, застелену целофановим пакетом. Це може бути квітковий горщик, пластмасова миска чи навіть пластикова кришка з-під тортика. Насипаємо в стаканчики ґрунтову суміш і висіваємо насіння. Якщо між стаканчиками залишається багато місця, порожнини слід заповнити згорнутим в трубочки папером. При бажанні, щоб утворився такий собі міні парничок, кінці пакету можна зверху зв’язати.

23 березня 2016р. (t: -0,6 /+4,6 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь