Ще раз сіємо капусту.

IMG_3696Щоб протягом сезону постійно мати капусту, посів проводжу невеликими партіями в декілька строків. Перший раз висіваю насіння в середині березня, потім на початку квітня. Але самий ранній вихід продукції буде із придбаної в середині квітня розсади яку вирощують тепличні господарства. Вдома на підвіконні таку розкіш не отримати.  Останній раз насіння буде сіятись на початку червня. Ця капуста виросте на осінь. Тоді вже має досить великі головки пізня капуста, але з неї такого ніжного та соковитого салату як із ранніх сортів капусти не отримати.

IMG_3655Городники рекомендують оригінальний метод вирощування ранньої капусти, а тому 14 березня  для проби в 3-х літрову банку було висіяно декілька насінин ранньої капусти Мірор F1. Насіння зійшло не дуже дружно, але слід відмітити, що розсада в таких умовах почувається досить добре. На 15-й день після сходів вона має по 2-3 справжніх листочки та є досить приземистою. В банці багато вологи яка конденсується на стінках і з часом повертається в землю, а тому капуста не поливається, підживлення робилось лише раз спреєм Преміум.

Маючи такий непоганий результат, сьогодні зроблено ще один додатковий посів ранньої капусти сорту Куор Ді Буе Гроссо (ВАССМА).

Також посіяно капусту броколі Агассі F1 (Професійне насіння (Рійк Цваан, Нідерланди), цвітну капусту сорту Опал РЦ (Професійне насіння (Рійк Цваан, Нідерланди) і цвітну капусту Амфора F1 сортотипу Романеску (SeedEra (Вассма Рітейл). Посів зроблено традиційним способом (в лоток). Відстань між насінинами 3-4 см.

Спробуємо виростити ще пекінську капусту сорту Бокал (Семена Украины). Так як ця капуста дуже погано приживається після пересаджування, насінини по одній висівались в паперові стаканчики. Як вони робляться можна прочитати тут.

01 квітня 2016р. (t: +3,7 /+10,8 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь