Стартує розсада перцю та баклажана

IMG_4355Ось і пройшли 76-83 дні після сходів насіння перцю та баклажана протягом яких молоденькі росточки повільно але впевнено набирали силу, міцнішали. Для них по можливості створювались оптимальні умови освітлення, температурного режиму, системи підживлення. Сьогодні маємо лопушисті баклажани та галузисті на верхівках перці. Окремі рослини з невеликими пуп’янками або пробують цвісти.

Та час тепличних умов пройшов. Розсада йде на грядки де їй прийдеться пройти серйозний тест на стресостійкість. Щоб зменшити вплив несприятливих факторів та полегшити процес акліматизації в нових умовах за 2-3 години до висадки розсаду обкроплено розчином Епіну з розрахунку 6 крапель на 500 мл води.

Посадкові ямки робились через 35 см. Для додаткового збагачення ґрунту мікро- та макроелементами в кожну посадкову ямку давалось по жмені попелу який ретельно перемішувався із землею. Для профілактики вірусних та грибкових захворювань в поливну воду додавався розчинений в гарячій воді (в холодній погано розводиться) мідний купорос із розрахунку 5г препарату на 3 л води. Рослини висаджувались не глибше 1-2 см того рівня як росли в розсадному ящику.

У посаджених перчиків обірвано пуп’янки із першою, центральною, яку ще називають «царською» квіткою. Якщо цього не зробити, рослина затрачатиме всі ресурси на те щоб зростити цього одинака нехтуючи подальшим цвітінням та зав’язуванням нових плодів.

Посадки накрито агроволокном, натягнутим на дуги.

27 квітня 2016р. (t: +0,8 /+16,7 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь