Як там перець, баклажани та інші

IMG_4659Пройшло 9 днів як було посаджено розсаду перцю та баклажанів. Пора підняти накриття з агроволокна та подивитись, як вони там обжились. Баклажани виглядають досить непогано. У багатьох появились квіткові пуп’янки. Для кращого росту посадки перцю та баклажанів підживлено аміачною селітрою з розрахунку 20 г на 1 метр погонний (м/п). Добриво розсипалось по середині грядки та до розчинення поливалось з лійки водою.

На балконі в квіткові ящики висаджено три кущі гіркого перцю.

Морквою засіяно дві грядки:  озима (05.12), сорти Дарина (MoravoSeed, Чехія), Шантане (Професійне насіння (Клоз), Франція) та весняна (23.04), сорти Скарла (Clause Tezier (Франція) та Монтана (Профнасіння (Rijk Zwaan), Нідерланди).

Хоча перші росточки сортів Дарина та Шантане появились одночасно, дуже відчутна різниця в їх розвитку. У Дарини сходи дружні, густі більш розвинуті. Шантане на їх фоні дивиться зовсім слабенько. Для підзимих посівів дуже важливо підібрати сорти стійкі до стрілкування. З часом побачимо як покаже себе наша морква, а ось прорідити її необхідно вже зараз так як має 2 справжні листочки, запізнюватись з цим не варто.  Щоб на морквяний запах не злетілись морквяні мухи, проріджування проводжу пізно ввечері або з самого ранку. Від дощів земля волога, завдяки чому легше вибирати зайві рослини.  Всі вирвані морквинки склала у відро та віднесла подалі від грядки. Після цього провела неглибоке шарування ґрунту так як при сильному розпушенні пошкоджуються тоненькі та ніжні корінчики моркви від чого вона може рости мичкуватою.

Пройшло три тижні від висадки капусти.  За цей час рослини не тільки без втрат прижились, а й добре прибавили в рості. Це вже не тендітна розсада, а міцненькі кущики, звичайно, що ще дуже молоденькі та сильно вразливі. До того ж , де-не-де біля стебла помічено кучки мурах. Можуть бути проблеми, так як вони нерідко обкушують стебла рослин які їм заважають.

Зазеленіли грядки з картоплею. Провели перше підживлення. А ось петрушка добре росте навіть без особливого догляду. Посіяна під зиму, навесні дуже швидко пішла в ріст, на супчик вже можна нащипати. Піднімається селера, їй дуже комфортно на грядці  поруч з пореєм.

Цей рік обіцяє буди дуже ягідним. Як ніколи рано цвіте суниця. Кущі порічок просто всипані ягодами.  На деревах також утворилось багато зав’язі.

У нас є одна досить дивна яблунька. На її гілках одночасно є цвіт різних стадій розвитку. До того ж, це не результат багатьох щеплень, а якась характерна лише їй особливість, що проявляється з року в рік. Ось так це виглядає:

І яка дача без квітів. Одне без іншого просто неможливо уявити.

07 травня 2016р. (t: +6,2 /+14,9 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь