Опори для гороху

IMG_4931Посіви горошку вже підживили 2 рази і цього повністю достатньо. Добрива та мікроелементи надали йому сил для потужного старту, він вже підріс на висоту біля 20 см та випустив вусики щоб зачіплятись за все до чого дотягнеться та підтягатись все вище і вище.

Зробити для нього надійні, прості та естетичні опори зовсім не складно та не витратно. Навіть такий дуже високорослий сорт як Телефон (Телеграф), забезпечуємо підв’язкою без проблем. Головне мати кілки необхідної висоти. Забиваємо їх повздовж рядка біля бортика грядки через кожні 60-70 см. IMG_4865Синтетичний шпагат тягнемо від першого кілка до наступного, обкручуємо навколо нього один раз і тягнемо до іншого, знову обкручуємо навколо нього і т.д. Доходимо до кінця ряду і таким же чином йдемо вже з іншої сторони, фіксуючи стебла гороху між натягнутими шпагатами. Таку роботу краще робити вдвох. Так простіше забезпечити туге кріплення шпагату на кілках та легше обхопити рослини з двох сторін шпагатом. Якщо якісь рослини не потрапили в зону підв’язування, їх необхідно обережно (стебла гороху дуже хрумкі та легко ламаються) завести в проміжок між шпагатами. Таким чином 14.05 підв’язали всі чотири сорти гороху, що вирощуються. По мірі росту рослин будемо робити наступні рівні підв’язування.

170520163446Тиждень назад (11.05) провели мульчування картоплі. Зробили це дуже своєчасно так як картопля росте немов на дріжджах. Зараз це було б вкрай важко здійснити не поламавши при цьому листя, адже кущі сильно підросли та зімкнулись між собою.   Найбільшими є кущі у раннього сорту Престо.

17 травня 2016р. (t: +2,4 /+13,3 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь