Врожай на підході

IMG_5328Окрім редиски, збір якої вже завершили, на городі росте, наливається ще інший врожай. Всі чотири сорти гороху на сьогодні мають 55-й день розвитку. Горох Преладо F1 найбільш скоростиглий. Зараз він не тільки активно цвіте, а й вже має досить великі стручки.

Вступив в пору цвітіння горох сорту Авола. Красивий сорт, просто радує погляд. Рослини середньої висоти, міцні, кремезненькі, стоять густенькою щіточкою, всі як на підбір.   А ось сорти Телефон та Віра є високорослими і пізньостиглими. Хоча появились поодинокі квіточки, рослини всі сили зосереджують на рості.

Помідори не тільки рясно цвітуть. Багато сортів мають зав’язь: Златава, Батерфляй, Крон-принц, Лимон-ліана, Амурський тигр, Мрія-2, Лежкий, Пудовка жовта, Рум’яні, Морадо, Самохвал, Чорне биче серце, Медово-сахарний, Потрібний розмір F1. Проведено повторне пасинкування всіх без винятку кущів.

У цибулі, висадженої під зиму сорту Ред-Рок появились цибуки (квіткові стрілки). Їх зовсім мало, на грядку 3-4. Такі рослини вириваю та використовую в їжу. Але якщо цибуля сильно застрілкувалась, з досвіду, краще їх виламати чи вирізати якомога раніше біля основи стебла. Це дасть змогу рослині не витрачати даремно поживні речовина, а  перенаправити їх на утворення цибулин.  В такому випадку ріпка виростає досить великою. 28.05 провели останнє 5-те підживлення цибулі. Цього повністю достатньо для формування хорошого врожаю. Якщо продовжити внесення добрив, цибуля довго залишатиметься зеленою, наростання та визрівання ріпки затримається. До того ж, така цибуля погано зберігається.

На 48-й день від сходів зацвіли жіночі квіти у кабачка Мостра F1, що вирощується через розсаду посіву 08.04. За сприятливих обставин через днів 10 можна буде зрізати перші плоди.

Картопля зімкнула ряди. Окремі кущі починають цвітіння. Рясні грозові дощі дуже сприяють наростанню бульб, адже у картоплі найбільша потреба у воді в період цвітіння.

Пізньостигла капуста, посаджена на грядку 27.05 після редиски, повиставляла із галузок тугенькі листочки. Коли розсаду тільки посадила, рослини із накриття лише ледь виглядали.  А ось тепер засохлі гілячки необхідно обов’язково зняти, вони успішно виконали свою роль і зараз лише заважають.

Пекінська капуста сорту Бокал досягла свого максимуму. Хоча традиційні качани вона так і не утворила, зрізали першу головку з першими ознаками цвітіння та використали соковиті і хрумкі черешки для приготування салату.

А поруч біля грядок розпускаються все нові квіти. Червень щедро розстеляє різнобарвні килимки.

03 червня 2016р. (t: +11,5 /+21,3 0С)

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь