Цибуля Порей  Зимовий велетень




GOLDEN GARDEN, виробник – ТМ  “GOLDEN GARDEN»

Характеристики виробника

Середньопізній сорт. Вегетаційний період від сходів до збору 135-150 днів. Утворює довгі, плоскі, зелені листки та потовщене стебло із слабо вираженою цибулиною. Висота рослини 60-70 см, діаметр стебла 6-7 см. Вага однієї рослини 300-350 г. Урожайність 3-4 кг/м2.



Результати

Сорт не може похвалитись довгим стеблом. Складається враження, що рослина має лише дуже розкішну зелену листову частину, адже при погляді на грядку найбільше впадає в око саме вона. Стебло також є, але загальна його висота лише 16-18 см, що вдвічі менше, ніж демонструють багато які сорти порею. Зате в ширину воно добряче розростається (до 4-5 см), через що рослини виглядають досить кремезними, добротними.

Стійкий до несприятливих погодних умов, вимогливий до родючості ґрунту та потребує систематичних підживлень (5-6 разів) на початкових етапах розвитку (травень-червень).

Загальне враження

Оскільки найціннішою частиною у порею є вибілене стебло, не можна сказати, що по цьому показнику Зимовий велетень займає лідируючу позицію серед інших сортів, але зовсім поганим його також не назвеш. В цілому – посередньо.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь