Горох лущильний Вера





Гавриш, виробник – Група компаній «Гавриш», Росія.

 

Характеристики виробника: Ранньостиглий (48-63 дні від повних сходів до технічної стиглості) лущильний сорт. Стебло просте, висотою 55-65 см. Біб прямий або слабо вигнутий, верхівка загострена, довжиною 6-9 см, шириною 1,2-1,4 см, 6-8 насіннєвий. Горошок в технічній стиглості зелений, вирівняний по розміру. Смакові якості свіжого та консервованого горошку хороші. Цінність сорту: стабільна врожайність, дружне достигання, стійкість до полягання. Рекомендується для споживання в свіжому вигляді і для консервування. Рослини потребують опори. Врожайність зеленого горошку 0,7-1,2 кг/м2.

 

Технологія вирощування: посів насіння проведено без передпосівної обробки в кінці березня в два ряди з інтервалом в рядку 5 см. Сходи через 12-14 днів. Здійснено два підживлення на початку вегетації. Полив не проводився. Для підтримування рослин у вертикальному положенні використовувались опори.




Результати: Середньопізній сорт мозкового гороху. Рослини високі, 150-155 см та потребують опор. Цвітіння довготривале, розпочалось через 54 дні після сходів (02.06) і закінчилось через два тижні.

Біб злегка вигнутий човником. Горошини середнього розміру. В стручку знаходиться по 8-9 зерен. Смак задовільний.

Достигання та збір врожаю розтягнуті. Врожайність 0,5 кг/м2 чистого зерна технічної стиглості.

Загальне враження: Сорт не вразив ні смаковими характеристиками, ні врожайністю. До того ж, досить пізно вступає в період плодоношення. В загальному – посередньо.

 



Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь