Горох мозковий Дінга





ТМ Агріматко, виробник – SАТІMЕХ, Німеччина.

 

Характеристики виробника: Середньостиглий високоврожайний крупнозернистий сорт. Стебло висотою 85-90 см. Боби довжиною 11 см, 9-10-ти зерні, в технічній стиглості темно-зелені. Відмінний смак і забарвлення зберігаються тривалий час. Стійкий до комплексу хвороб. Призначений для споживання у свіжому вигляді та консервації.




Результати: рослини висотою 80-85 см, потребують опор. Плодоношення розпочинається на 80-85 день від появи сходів. Боби красиві, витончені, із злегка вигнутими кінчиками, досить довгі (10-11 см), дуже добре наповнені зерном, адже містять по 9-10 повноцінних, досить величеньких горошин, приємного смаку. Плодоношення рясне, ознак захворювань помічено не було.

 

Загальне враження: в цілому сорт Дінга справив дуже приємне враження.

Сорт Дінга вирощувався одночасно від ТМ Агріматко та від ТМ Садиба Центр (придбано по ціні в два рази дешевшій, ніж від ТМ Агріматко). Обома виробником насіння зазначено відому німецьку компанію SАТІMЕХ. Рослини розвивались в ідентичних умовах, але по факту горох від ТМ Садиба Центр був набагато гірший і реально не схожий на сорт Дінга.

Відмінність полягала в пізнішому достиганні, через що нерідко траплялося зерно пошкоджене гусеницями горохової плодожерки. До того ж, стручки рівненькі, довжиною 7-8 см і містили 7-8 невеликих зернин. Горошок не здався смачним, адже молоде зерно було недостатньо цукристе, скоро старіло та набувало сильного горохового смаку. Загальна врожайність не на висоті.





Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь