Помідори Золото Махараджи




Характеристики

Сорт який не може не закохати в себе. Хоча в нашому випадку це сталося не зразу і спочатку було не дуже зрозуміло, з яким скарбом маємо справу. А всього-на-всього необхідно було лише трохи мати витримки.

Річ у тім, що висаджена розсада на фоні інших сортів не так стрімко пішла в ріст і кущі довго стояли обскубаними журавлями на довгих, тонких ногах та не поспішали ставити рекорди. В останні дні червня вже розпочали віддавати врожай Пудовка жовта, Король ранніх, Цукровий бізон, Мрія-2. Ще через тиждень підтягнулася Перлина, Фіделіо, Червоний мисливець та інші, далі пішов масовий вал, а Золото Махараджи все плекало й пестило свої дітятка. Лише в останні дні липня остаточно налилися соком та набралися сонця перші плоди, зняти які можна було лише секатором. З трьох кущів завдяки 6 плодам відразу отримали 2,6 кілограма помідорів, а це по 400 г на кожного. Протягом сезону вага коливалась у ту чи іншу сторону, але дрібних томатів зовсім не було й це без нормування кількості плодів у китиці. Середня вага становила 330 г, максимальна – 600 г. Кожен кущ порадував приблизно 10 плодами загальною вагою 3,2 кг, до того ж, сорт постійно демонстрував великоплідність і, навіть останній помідор, зібраний під кінець вересня, також мав вагу 400 г.




Якість плодів на найвищому рівні. Красивої округло-приплюснутої форми, рівненькі. Ззовні насичено-жовті, окремі з легкою рожевою шапочкою. Завдяки цьому їхній товарний вигляд на дуже високому рівні. Коли пропонується із зібраного врожаю вибрати те, що найбільше до вподоби, Золото Махараджи розходиться першим.

На зрізі жовтий м’якуш, пронизаний рожевими прожилками, іскристий, соковитий, але далеко не водянистий. Шкурка тоненька, смак ніжний, дуже приємний, без різких ноток.

Сорт індетермінантний. До закінчення сезону рослини досягають висоти 1,4–1,6 м. Зав’язь добре формується за будь-якої погоди, стійкість до захворювань хороша. Єдине це те, що необхідно контролювати вологість ґрунту і не допускати його різкого, надмірного зволоження, особливо після тривалої посухи. Така ситуація не стане критичною для якості всього врожаю, але окремі плоди можуть репнути.

Загалом, сорт просто супер.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь