Кукурудза Барселона F1




Мнагор. Виробник – ПП “Мнагор”, Україна

Характеристики виробника

Ультраранній (65-68 днів), суперсолодкий гібрид типу Sh2, який містить цукру в декілька разів більше, ніж звичайна солодка кукурудза. Рослина середньоросла, висотою 170-180 см. Формує дуже красиві, вирівняні качани, довжиною більше 20 см, рівномірно і щільно заповнені зерном яскраво-жовтого кольору. Один з найбільш ранньостиглих гібридів суперсолодкої кукурудзи. Смакові якості прекрасні – містить цукру більше 22 %! Відзначається хорошою лежкістю – при відповідних умовах може зберігатись більше 20 днів з моменту збору врожаю, практично не втрачаючи смакових якостей. Характеризується підвищеною стійкістю до хвороб і полягання. Прекрасно адаптований до органічного землеробства. Вологолюбна, потребує регулярних поливів.



Результати

Гібрид ранньостиглий. При прямому посіві насіння в ґрунт, технічної стиглості набув на 76-й день вегетації, що для кукурудзи є зовсім непоганим показником. Вкластися в 65-68 днів також цілком реально, захистивши рослини на перших порах від холодних травневих ночей агроволокном, чи виростивши розсаду.

Гібрид проявив хорошу польову стійкість, завдяки чому качани можна збирати поступово, протягом двох-трьох тижнів. При цьому дуже сподобалось, що навіть у «підстаркуватих» качанів зерно було хорошої текстури та смачне. Зібраний врожай довго і чудово зберігався не втрачаючи товарних якостей. Для кукурудзи це просто унікальні властивості.

У молодих качанів зерно доволі велике, жовтого кольору, правда, спостерігались ознаки перезапилення. У варених качанів при їжі середина зерен просто випорскує із своєї  оболонки, а шкірка залишається добре прикріпленою до стрижня качана. Смак дуже солодкий.

Особливого догляду гібрид не потребував, ознак захворювань  помічено не було.

Загальне враження

Гібрид залишив надзвичайно хороше враження та бажання  вирощувати його й надалі.  Супер!




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь