Квасоля шпарагова Полум’я




ТМ «Геліос»

Характеристики виробника

Чудовий сорт голландської фірми Bakker Brothers. Стручки міцні з червоними смужками, легко лущаться. В недозрілому вигляді безволокнисті. Використовується в стадії воскової зрілості, для вилущування великого, дуже смачного насіння. Зелені лопатки тушкують, відварюють і т.п. Збір зелених лопаток проводять через 55 днів після посіву, зерен – через 70-80 днів. Дуже цінний дієтичний продукт. Дуже витка рослина з гарними квітками. Може стати прикрасою альтанки чи стіни.

Технологія вирощування

Висів насіння 28.04-05.05 в два ряди. Відстань між рослинами в ряду 10 см. На 7-10 день після сходів проводиться одне підживлення комплексними мінеральними добривами з мікроелементами. Поливу та захисту не потребував.




Результати

Рослини потужні із лапатим листям, стебла в’юнкі та потребують опор. Особливої декоративності квіти не мають, їх переважно навіть не видно за листям, а от стручки справді вражають великими розмірами, досягаючи свого максимуму в період достигання зерна.

Особливістю сорту є здатність давати плоди які можна використовувати як у вигляді молодих, зелених лопаток, так і проводити збір зерна різних стадій зрілості. Щоб поласувати стручками не треба затягувати із збором, тільки трохи відросли і зривати, інакше вони скоро загрубіють, стануть волокнистими. Стручків зав’язується багато, спочатку вони мають зелений колір із червоними штрихами. По мірі дозрівання червоний переходить в основний колір, при повному висиханні біб набуває приглушено-жовтих з червоно-коричневим кольорів. Квасолини середньої величини, картаті в коричневих тонах.

Сорт врожайний, віддача розтягнута.

Загальне враження

Урожайний сорт універсального призначення, оскільки поєднує властивості  шпарагової квасолі та квасолі на зерно, але через швидке загрубіння стулок бобу, більше привабливий як зернова культура.



Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь