Помідори Орфей F1




Характеристики

Один з улюблених гібридів, який уже не перший сезон демонструє найвищі результати. Рослини невисокі, 55–65 см, максимально 75 см, покриття листям середнє. Плодоношення надзвичайно рясне і дружне. За сприятливих умов цей гібрид у відкритому ґрунті в нас давав неймовірну врожайність – 6 кг товарних плодів із куща. Не підводив у дощове і прохолодне чи надміру жарке та посушливе літо, демонстрував високу адаптацію і стійкість перед захворюваннями в осінній культурі. Звичайно, що віддача за таких умов знижувалася до 3,6 кг з однієї рослини, але для багатьох сортів це надзвичайно висока планка.





Помідорів на кущі зав’язується дуже багато – 40–60 штук. Усі один в один, масою від 100 до 150 г, червоного кольору, округлі або округло-приплюснуті, гладенькі, тугенькі із соковитим м’якушем однорідної консистенції по всьому плоду. Не розтріскуються, не вражаються хворобами, чудово транспортуються і зберігаються. Смак, як для гібрида, хороший, але хотілося б багатшого, насиченішого.

Єдине, що хоча оригінатор гібриду, а це фірма Nasko, повідомляє, що Орфей – ультраскоростиглий гібрид детермінантного типу, на надранній вихід продукції в умовах відкритого ґрунту краще не розраховувати. Плодоношення, як і в багатьох детермінантних помідорів, дійсно тривало заледве довше місяця, а от достигання розпочиналося з 20-х чисел липня, а це далеко не ультраскоростиглість. Для порівняння – ранні сорти, що вирощувалися з Орфеєм за ідентичних умов, перші дозрілі плоди дали вже наприкінці червня.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь