Помідори Капія рожева




Характеристики

Сорт теплолюбний і в місцевості з коротким, холодним літом його рекомендується вирощувати в теплицях. У нас, як і всі інші сорти помідорів, ріс в умовах відкритого ґрунту.

Рослини сягнули висоти 155–165 см, за вегетативною масою – середньої потужності. Строки достигання ближче до пізніх. Перший врожай достигає наприкінці липня – в першій декаді серпня, зате плодоношення дуже тривале і ще перед жовтнем вдається збирати високої якості продукцію.

Плоди унікального товарного вигляду, дуже красиві, одномірні на всіх ділянках куща. Яскраві, насичено-рожеві, однотонні, рівненькі. За формою сливовидні із дзьобиком схожим на краплинку. Завдяки цій краплинці сорт і отримав назву.




Помідори невеликі, середньою вагою 65–70 г, максимально 100 г. На кущі розміщуються китицями по 5–7 штук. З однієї рослини вдається зібрати 25–35 плодів. Хоча в характеристиках сорту зазначається, що він здатен продемонструвати врожайність на рівні біля 4 кг з куща, у відкритому ґрунті більше, ніж 2,3 кг помідорів не отримували.

Плоди хорошої консистенції, помірно-щільні, м’ясисті, без твердої шкірки, чудово смакують у свіжому вигляді та прекрасно підходять для консервації.

Сорт має непогану опірність захворюванням, але оскільки строки плодоношення пізні і припадають на період підвищеного ризику, проведення профілактичних обробок від основних патогенів томату є обов’язковим.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь