Перець солодкий Тореадор Ред




ТМ Професійне Насіння. Виробник – ANSEM, Італія.

Характеристики виробника

Ранньостиглий сорт товстостінного солодкого перцю. Вегетаційний період 100 днів від появи сходів. Плоди плескато-округлої форми, слаборебристі, однорідні, в технічній стиглості – зелені, в біологічній – темно-червоного кольору, вагою 100-150 г і товщиною стінок 5-7 мм. Непримхливий, витривалий, стійкий до ряду захворювань. Використовують в свіжому вигляді, для фарширування та консервування.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Сорт цього перцю можна було б назвати раннім і тішитись скорому початку плодоношення якби не його підвищена вимогливість до наявності оптимальних умов для зав’язування плодів. До того ж, після утворення 1-2 зав’язей сорт припинив цвітіння і зосередився на нарощуванні цього мізерного врожаю. Прийшлось перші перчини обірвати і досить довго чекати відновлення цвітіння. Внаслідок цього загальна врожайність низька.

Зате якість перцю хороша. Плоди плоско-округлої форми, ребристі, в технічній стиглості темно-зелені, в біологічній – насиченого, темно-червоного кольору, набирали вагу 65-115 г. Мають приємний смак, а завдяки товстим стінкам досить м’ясисті та соковиті.

Загальне враження

Сорт продемонстрував проблеми із утворенням зав’язі. Це стало великим мінусом, адже в кінцевому підсумку врожайність виявилась мізерною. За таких обставин навіть хороша якість тих декількох отриманих перчин не може настільки підвищити загальну привабливість сорту, щоб його хотілось вирощувати й надалі.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь