Перець солодкий Тореадор Ред




ТМ Професійне Насіння. Виробник – ANSEM, Італія.

Характеристики виробника

Ранньостиглий сорт товстостінного солодкого перцю. Вегетаційний період 100 днів від появи сходів. Плоди плескато-округлої форми, слаборебристі, однорідні, в технічній стиглості – зелені, в біологічній – темно-червоного кольору, вагою 100-150 г і товщиною стінок 5-7 мм. Непримхливий, витривалий, стійкий до ряду захворювань. Використовують в свіжому вигляді, для фарширування та консервування.

Технологія вирощування

Посів на розсаду: кінець січня — початок лютого. Під час догляду за розсадою використовуються живильні та стимулюючі препарати типу спрей «Преміум», Royl Mix, MASTER, Біокомплекс БТУ-р, Rost-концентрат, Епін та інші. На грядку розсада висаджується наприкінці квітня — на початку травня у віці 75–80 днів. На грядці рослини розміщуються двома рядами, у шахматному порядку з інтервалом між рослинами в ряду 35 см. Для приживлення розсади та подальшого кращого розвитку рослин посадки на місяць-півтора накриваються агроволокном, натягнутим на дуги. Підживлення проводиться із середини травня до кінця липня: перший місяць комплексними мінеральними, а далі органічними добривами. Грядки утримуються в замульчованому стані. За надмірного висихання ґрунту — обов’язковий полив.




Результати

Сорт цього перцю можна було б назвати раннім і тішитись скорому початку плодоношення якби не його підвищена вимогливість до наявності оптимальних умов для зав’язування плодів. До того ж, після утворення 1-2 зав’язей сорт припинив цвітіння і зосередився на нарощуванні цього мізерного врожаю. Прийшлось перші перчини обірвати і досить довго чекати відновлення цвітіння. Внаслідок цього загальна врожайність низька.

Зате якість перцю хороша. Плоди плоско-округлої форми, ребристі, в технічній стиглості темно-зелені, в біологічній – насиченого, темно-червоного кольору, набирали вагу 65-115 г. Мають приємний смак, а завдяки товстим стінкам досить м’ясисті та соковиті.

Загальне враження

Сорт продемонстрував проблеми із утворенням зав’язі. Це стало великим мінусом, адже в кінцевому підсумку врожайність виявилась мізерною. За таких обставин навіть хороша якість тих декількох отриманих перчин не може настільки підвищити загальну привабливість сорту, щоб його хотілось вирощувати й надалі.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Please turn AdBlock off                               Будь ласка вимкніть AdBlock

Повідомлення для користувачів AdBlock

Будь ласка вимкніть блокування реклами для цього сайту. Це допоможе нам його розвивати та оплачувати хостинг.

Seo wordpress plugin by www.seowizard.org.