Помідори Вождь червоношкірих (Цукровий бізон)




Характеристики

Хто із досвідчених овочівників не знає славного «Цукрового Бізона», адже це один із найбільш улюблених, випробуваних часом сортів, інтерес до якого з роками зовсім не спадає. Ця назва абсолютно точно відображає головні сильні сторони сорту і відразу дає уявлення з чим прийдеться мати справу. А що то таке Вождь червоношкірих, чи пак Цукровий бізон зі знаком рівняння між ними, така собі тотожність, захотілося подивитися наживо, адже подейкують, що Вождь червоношкірих і Цукровий бізон насправді це два різних сорти. Беззаперечно відкидати таке твердження не беремось, до того ж того ж, у наведених аргументах вбачаємо певний сенс. Та нехай до істини докопуються селекціонери чи інші фахівці цього напряму, а ось те, що виросло із насіння, запропонованого фірмою «Сибірський сад» під назвою «Вождь червоношкірих (Цукровий бізон)», дуже потішило.

Сорт ранньостиглий, що для великоплідних помідорів не часте поєднання. За умови висаджування наприкінці квітня у відкритий ґрунт 55-денної розсади, перший врожай готовий до збору вже в останні дні червня. Рослини середньорослі, заввишки біля 1,0–1,2 м і добре вдаються за формування в 3–4 стебла.

Оскільки цей сорт детермінантного типу, очікувати плодоношення до морозів не варто, але за два місяці активної віддачі врожаю вдається, повною мірою, насолодитися прекрасної якості великими плодами середньою вагою 280 г, причому, 500–600 грамові ягідки зовсім не рідкість. До того ж, загальний збір врожаю лише зрідка буває меншим, ніж 4,0 кг з куща.




Плоди дуже красиві: формою ближче до серцевидних, гладенькі, червоно-рожевого кольору. Також приваблює однорідної консистенції м’ясистий м’якуш із малою кількістю насіння та цукристий смак. Справжня знахідка для любителів солодких томатів.

І хоча старі сорти уступають новим за стійкістю до несприятливих чинників, Цукровий Бізон належить до приємних винятків. Єдине це те, що раптове насичення ґрунту вологою після затяжної посухи в період достигання помідорів, призводило до розтріскування окремих плодів, що з огляду на загальний вал зібраних томатів складало абсолютно не критичну частку.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь