Огірок Еліза F1




Свитязь. Виробник – ТОВ «Свитязь».

Характеристики виробника

Ранньостиглий партенокарпічний, високоврожайний, не потребує запилення комахами. Вегетаційний період від сходів до початку плодоношення 43-45 днів. Плоди темно-зеленого кольору з відмінною внутрішньою консистенцією, без гіркоти. Ідеальний сорт для вирощування корнішонів. Середня врожайність 250-280 ц/га. Стійкий до вірусу мозаїки огірків, бактеріозу, борошнистої роси. Рекомендується для вирощування в скляних і плівкових теплицях.

Технологія вирощування

Гібрид вирощувався через розсаду, посів проведено 06.04 в паперові стаканчики. Перші 3 дні (від появи петельки до розгортання сім’ядолей), здійснювалось цілодобове підсвічування, наступні 10 днів лише у вечірні години. У віці 22 дні (перші числа травня) розсаду висаджено на грядку одним рядком з інтервалом 20 см та забезпечено майже до 20-х чисел травня накриття агроволокном, натягнутим на дуги.

Рослини вирощувались на вертикальних опорах. За період вегетації огірки підживлювались 10 разів: перші 3 рази комплексними мінеральними добривами з мікроелементами, всі наступні – органічними добривами з додаванням гумату калію. Грядки мульчувались.



Результати

Гібрид середньої сили росту, утворення пасинків слабке, самозапильний. Чудово почувався в умовах відкритого ґрунту. Цвітіння розпочалося 01.06, а ще через 9-ть днів отримали перший врожай. Всього від сходів до збору пройшов 61 день.

Плоди невеликі, з дуже тоненькою шкіркою, ароматні, відмінно смакують у свіжому вигляді та ідеально підходять для консервації. Зв’язуються в кожній пазусі листків, починаючи з найнижчого (першого). Врожайність висока. Плодоношення тривало 64 дні.

Загальне враження

Стійкий і пластичний гібрид, що демонструє хороший рівень адаптації до умов відкритого ґрунту і це попри призначення по вирощуванню в скляних і плівкових теплицях. Як на малі гроші – придбання просто супер.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь