Огірок Еколь F1




Агропакгруп. Виробник – Syngenta Seeds, Нідерланди

Характеристики виробника

Партенокарпічний ранньостиглий гібрид корнішонного типу. Рослина компактна з короткими міжвузлями. Формує малу кількість додаткових пагонів. Плоди яскраво-зеленого кольору, генетично без гіркоти, циліндричні білошипі. Відмінної якості. Підходить для збору пікулів – 4-6 см. У вузлі формується одночасно по 4-5 плодів довжиною 6-9 см. Період від сходів до початку плодоношення – 42-45 днів. Середня врожайність – 100-120 т/га. Рекомендується для вирощування у відкритому ґрунті і плівкових теплицях. Для споживання у свіжому вигляді та переробки. Показує відмінні результати при консервуванні – після маринування зберігає щільну внутрішню структуру. Стійкий до кладоспоріозу і борошнистої роси, відносно стійкий до вірусу огіркової мозаїки.

Технологія вирощування

В кінці квітня проведено висів насіння в паперові стаканчики. При появі сходів (початок травня), рослини висаджено на грядку одним рядком з інтервалом 20 см та забезпечено майже до 20-х чисел травня накриття агроволокном, натягнутим на дуги. Рослини вирощувались на вертикальних опорах. За період вегетації огірки підживлювались 10 разів: перші 3 рази комплексними мінеральними добривами з мікроелементами, всі наступні – органічними добривами з додаванням гумату калію. Грядки мульчувались.



Результати

Рослини середньої сили росту, особливо інтенсивно розвиваються лише в період до цвітіння, кущіння слабке, міжвузля короткі. Врожай почали віддавати на 57-й день від сходів (кінець червня). Гібрид характеризується дуже рясним плодоношенням, адже демонструє високий рівень зав’язуваності плодів. Одночасно по 4-5 плодів у листовій пазусі, як запевняв розробник, у нас цей гібрид не давав, але по 1-3 формував. Огірочки невеличкі, короткі (7-10 см), хрусткі, хорошої структури, без пустот, дуже смачні, чудово підходять для консервації. Плодоношення триває майже два місяці (до 20-х чисел серпня).

Гібрид стійкий до різноманітних захворювань, толерантний до перепадів температури, добре плодоносить навіть при дотриманні елементарних правил агротехніки.

Загальне враження

Врожайний, невибагливий гібрид середньої цінової категорії.




Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь