Помідори Перлина



Характеристики

Перлина, це той сорт, яким не перестаєш милуватися та захоплюватися. Грядка, де росте Перлина – справжнє диво. Середньорослі у відкритому ґрунті (1,3–1,5 м) рослини із негустим, картопляного типу листяним покровом просто обліплені безліччю витончених, красивих плодів масою 85–90 г, які спочатку зеленувато-білясті, а згодом набувають однотонного, густо-рожевого забарвлення і як би аж світяться із середини.

Кущам не притаманна властивість надмірно галузитися й тому їх майже не пасинкували. Через це великоплідність, тобто, помідори масою 200–300 (до 800 г), якою характеризується сорт, досягнута не була, зате такі «втрати» повністю перекрилися можливістю збирати з кожної рослини 30–35 плодів середньою вагою 85–90 г, прекрасних для консервування цілими. Завдяки високій м’ясистості томатний сік виходить напрочуд хороший: густий, ароматний, солодкуватий. У свіжому вигляді помідори неперевершені, адже мають тонку шкірку, містять мало насіння, а м’якуш ніжний, однорідний, без найменшого натяку на будь-які загрубіння.




Форма помідорів найрізноманітніша. Переважає округла, але багато плодів мають злегка серцевидну форму, хоча є й дещо сплющені. Плоди досить міцно прикріплені до плодоніжки, але не настільки, щоби відриватись із живим. За строками достигання сорт середньоранній, а завдяки індетермінантності, плодоношення є тривалим.

Опірність захворюванням і стійкість до несприятливих погодних умов дуже висока. Врожайність одного куща не менше 3 кг високотоварних плодів.



 

Вам також може сподобатись...

Залишити відповідь